WELCOME



Saturday, April 30, 2011

My favourite blog..

Setelah lama blogwalking, cikgu sangat tertarik sangat dengan satu blog ni. Boleh kata setiap hari cikgu nak tengok blog ni, kerana tuannya rajin mengupdate entri. Blog kucing terbiar... namanya. Kebanyakan entrinya berkisar tentang kucing terbiar yang diambil, dan di rawat kerana kebanyakannya berpenyakit. Selain kucing ada juga haiwan lain. Baik sungguh hati blogger ni, sanggup buat semua tu, kerana kasihkan haiwan. Orang lain mungkin akan sepak je bila terjumpa kucing kurap, atau penuh kudis, atau berpenyakit, tapi blogger ni sanggup berbelanja besar untuk mendapatkan rawatan sebaiknya bagi haiwan malang tersebut. Banyak ceritanya yang menyentuh hati, tambah lagi jika ada cerita kematian, sakit, dll. Bila membaca dan tengok gambar kucing2 sakit ni, cikgu bersyukur sangat setakat ni, 3 ekor kucing cikgu berada dalam keadaan sihat walafiat. Blog ni juga menginspire orang lain untuk mengasihi haiwan dan mengambil berat tentang haiwan peliharaan.

Semoga Allah memberi kesihatan, murahkan rezeki buat blogger berkenaan agar lebih banyak lagi haiwan yang dapat diselamatkan.

2 comments:

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah my blog 'Aku Sebutir Pasir' kalau nak baca my travelling experiences ke 45 buah negara.. :)

mycikgukita said...

waalaikumsalam, wah traveller tegar ni.. insyaallah akan bertandang ke blog saudara.