WELCOME



Sunday, December 5, 2010

MAKE FULL OF IT..

Jarang dapat kemana2 kerana kekangan masa, dan lain2. Jadi kalau ada peluang, gunakanlah sepenuhnya. I am talking about our trip to Langkawi this week. And after that going back to my beloved hometown, Temerloh. Nampaknya kena balik sendiri. Tu lah, husband dah elok2 jadi cikgu nak jadi pegawai pulak, jadi pensyarah pulak, tak dapat cuti macam cikgu. To make our trip more adventurous, we plan to go back by train. Only the three of us, my son won't come along. Orang Kedah ni sayang sungguh nak tinggal Kedah. Tak reti2 nak duduk tempat lain. Yang lelaki bila kawin dgn wanita kedah, sanggup ikut isteri balik kedah. Isteri ikut suami lain lah kan? Walaupun tak seronok, duduk jugak lah, tinggalkan kampung halaman, dan keluarga tersayang. Balik kampung di samping sanak saudara ni, macam di refresh balik. Macam dapat caj bateri baru, atau dapat udara untuk bernafas dalam keadaan lemas. Bila balik sana, selalu rasa kedamaian di hati yang tak jumpa di tempat2 lain. Rumah tu walaupun tak cantik tapi rasa selesa sangat. Maklumlah tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat membesar disamping orang2 tersayang.
So... looking forward to. Esok nak ke stesen keretaapi, nak beli tiket, harap2 dapat kabin atau birth. Supaya dapat perjalanan yang selesa. Insyaallah.

2 comments:

BOBLEMAN said...

SELAMAT BERCUTI CIKGU,ADA FACEBOOK TAK? NAK JOIN....

mycikgukita said...

ada..Aslina Abu Kasim